Kategoriat
Blogi

Alussa oli blogi, poni ja pinkkeys

Tervetuloa Missing Linkiin, Suomen pinkeimpään animeen ja mangaan keskittyvään blogiin! Minä olen Arana ja oikeassa yläkulmassa omahyväisesti virnuileva nuori herra on blogin vartija, Orchid-kun.

Linkki syntyi pääasiassa kahdesta syystä. Ensinnäkin viimeisen vuoden aikana olen innostunut uudestaan animesta muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen, ja haluan kirjoittaa ajatuksiani ylös saadakseni niitä järjestettyä paremmin. Toisekseen olen samalla ihastunut ja tutustunut paremmin blogiskeneen ja tullut siihen lopputulokseen, että suomalaisia animeblogeja on aivan liian vähän. Amerikkalaisia blogeja löytyy toki joka puskan alta, mutta kotimainen näkökulma rajoittuu muutamaan kymmeneen kappaleeseen, joista monet ovat vielä hyvin vahvasti erikoistuneita tiettyyn harrastamisen osa-alueeseen.

Minun kohteenani tulee olemaan ensisijaisesti japanilaisen animaation ja sarjakuvan sisältö ja sen tulkinta. Virallisesti puhun animeblogista, mutta pyrin antamaan yhtä paljon tilaa mangalle, sillä yleinen kulutuksenikin on suunnilleen puolet ja puolet, ja pidän molemmista formaateista. Toisaalta jos ja kun löydän kiinnostavaa kirjoitettavaa japanilaisten tuotosten ulkopuolelta, tulen varmasti naputtamaan siitäkin off-topic-juttua surutta. Yleisiä totuuksia ei tietenkään ole tarkoitus laukoa, vaan kirjoitan puhtaasti omasta näkökulmastani.

Kuten blogin alaotsakkeesta voi luntata, erotan itsestäni animen ja mangan ja oikeastaan kaiken muunkin fiktion harrastajana kaksi puolta. Yhtäältä olen analysoiva ja kriittinen ja yritän päästä syvemmälle, löytää yhteyksiä, lukea rivien välistä, tutkia, miten ulkokuori paljastaa pinnan alle jääviä rakenteita ja tarkastella kertomusten teemoja, symboliikkaa, aukkoja, rytmitystä ja muita Äidinkielen käsikirjasta löytyviä kirjallisuustermejä. Toisaalta koen itseni täysiveriseksi fanitytöksi, jonka sydän sykkii kaikelle pörröiselle, seksikkäälle, coolille ja fabuloussille sen kummemmin ihmettelemättä. Voisin väittää oikeastaan olevani faniuteni ytimessä aina silloin, kun sisäinen elitistini selittää sisäisen fanityttöni reaktioita.

Tältä pohjalta olen siis astumassa blogaamisen maailmaan. Nähtäväksi jää, löytyykö tällaiselle tekstille lukijoita, mutta kirjoittaminen ei vankan elämänasenteeni mukaan ole koskaan turhaa, joten parhaani lupaan yrittää.

Lopuksi vielä miljoonasti kiitoksia ja palvovia katseita Andalle, joka on vastuussa Linkin upeasta ulkoasusta ja kaikesta blogiin liittyvästä teknisestä säheltämisestä, josta en itse tekniikkatyhmänä taikina-aivona tajua yhtään mitään. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *