Kategoriat
Blogi

Joulukalenterista

Ohhoh, marraskuu saapui jo, mikä tarkoittaa että Aranan pitää ruveta valmistautumaan joulukuuhun. Tietysti viime vuoden joulukalenterini syöppöili jo sen kaikkein hienoimman kalenteriaiheen ikinä, sillä Disneyn musikaalikohtauksista on vaikea pistää paremmaksi. Käy vilkaisemassa sivupalkin yläkulmaan ilmestyneestä ”Joulukalenteri 2009” -linkista koonti viime vuoden kalenterista, jos et tiedä, mistä on kyse.

Sen verran hauskaa viime vuoden kalenterin väkerrys oli, että tänäkin jouluna pitää tietysti päästä jouluisiin tunnelmiin obsessiivisen viihdeanalyysin parissa, joten uusi aihe pitäisi lyödä lukkoon. Muutama idea miellyttää, mutta en osaa päättää, mille vaihtoehdoistani haluaisin kaikkein eniten joulukuuni omistaa. Siispä te, arvoisat lukijat, saatte päättää puolestani! <3

Vaihtoehto 1: Suuret suosikkini pahiksista. Kaikki rakastavat pahiksia tai vähintään rakastavat vihata näitä. Koska pahiksen rooli on kuitenkin häilyvä ja etenkin koska tykkäilen varsinkin antipahiksista ja sympaattisista pahiksista, olisi tässä oiva tilaisuus tutkistella niitä rajoja, joiden avulla tietty hahmo voidaan määritellä pahikseksi. Toinen väistämätön kysymys on toki, mitkä ominaisuudet pahiksissa saavat yleisön puolelleen.

Vaihtoehto 2: Hienoimmat paridynamiikat, vaikuttavimmat ihmissuhteet ja rakkaimmat OTP:t. Kahden hahmon väliltä voi toki löytyä muutakin kuin romantiikkaa, joten pohdinnan keskiöön nousisi se, miten fiktio rakentaa hienoimmat parivaljakkonsa. Joka päivälle siis pureskeluun uusi kaanon-pari, oli kyse sitten rakkaudesta, ystävyydestä tai muunlaisesta kahden hahmon tiukasta suhteesta.

Vaihtoehto 3: Nostalgisimmat pläjäykset eli kaikki minkä äärellä viihdyin 90-luvulla. Lapsuuden suosikkisarjat, -leffat ja -kirjat ovat aina kiva hehkutuksen aihe, esimerkkinä Babar-hypeni tuossa joku kuukausi sitten. Lisämielenkiintoa ropisee sen pohtimisesta, miten lapsuuden rakkaat teokset ovat kestäneet aikaa ja mikä tekee joistain lastensarjoista voittajia yleisön aikuistuttuakin.

Valkkaa suosikkisi, kalenteriksi pääsee eniten ääniä ensi viikon keskiviikkoon 10. päivä kello 12.00 mennessä saanut aihe.

[poll id=”3″]

9 vastausta aiheeseen “Joulukalenterista”

Oikeastaan kaikki nuo ovat loistavia päivän kuluttajia jouluksi, mutta jos yksi pitäisi valita, olisi se paridynamiikoista.

Pahiksista on juttua ties keneltä ja ties miten ja vaikka lupaat mielenkiintoista pohdiskelua… niin näitä löytyy aika paljon.

Nostalgia taas on jotain mitä seuraan ympäri vuoden NC:ltä ja ties keneltä. Ja trippailempa itsekkin aika paljon.

Paridynamiikoista ei vain ole niin paljoa juttua tullut eteen, varsinkin ei-rakkaus-suhteista.

Voi apua, eihän noista voi valita! Dx Äänestin minäkin nyt paridynamiikkoja, koska se tosiaan on aiheista vähiten käsitelty. Omassa fiktiossani hahmot yleensä järjestyvät monin tavoin pareiksi ihan itsestään, joten kakkonen taitaa olla jotenkin minulle sopiva ryhmänumero. x3 Tahdon ehdottomasti lukea enemmän erilaisista pareista!

Afurekoonkin puuhataan toki joulukalenteria hieman auditiivisemmassa muodossa, kuten blogillemme sopii. ((83

Ole kiltti ja tee nostaligiasta. Okei, netti saattaa olla pulloillaan sellaisiakin, mutta minä en yhtään sellaisia löydä. Minä haluan nostalgian, olen heikoimpien puolella!

Mieki tahon kalendaarata ;_; mut ei minust taida olla siihen, aihettakaan en kekkase.

Ihastuttavaa kun sinä teet kumminkin – valitsin äänestyksessä paridynamiikat (w/e it means) vaikka pahikset ei kyllä vaihtoehtona kalpene sille ollenkaan. Nostalgialle iso eikäää yhyy uguu koska ne ei jaksa kiinnostaa kuin niiltäosin jossa voi todeta että ”ah~ aivan kuin omasta lapsuudestani” joita tuskin tulee kovin montaa, koska en lapsena katsonut paljoa mitään.

Pahikset ovat kyllä myös mielestäni hieno juttu, haluaisin EHDOTTOMASTI tietää millaiset pahikset sinua kiinnostavat ja karmivat, varsinkin sitten se jouluaaton luukku, kuka sieltä kurkistaakaan….

Itsekkin aioin tehdä joulukalenterin, muttaaah….ei ole mitään sivua minne pistää. Kaikki ropeni ovat kuolleet.

Ai jai, paha valinta. Äänestin pahiksia, vaikka ei tuo paridynamiikoiden johtoasema nyt mitenkään varsinaisesti harmita sekään.

Aikaisempaan keskusteluun viitaten tilanneraportoin tässä nyt samalla Star Driverista, jota olen ehtinyt katsoa kolmen jakson verran. Tuota noin. Mitenköhän oikein asiani ilmaisisin? Fiilis on jokseenkin samankaltainen kuin Strawberry Panicin ensimmäisen jakson kohdalla, joka siis muistutti tietyiltä juonenkulun osasiltaan niin käsittämättömän paljon Gokujou Seitokain ensimmäistä jaksoa että olisi voinut luulla Gokujou Seitokain nimenomaan parodioivan Strawberry Paniciä – paitsi että Gokujou Seitokai tuli aikajärjestyksessä ensin. Eli toisin sanoen, eikö Utenassa nimenomaan ollut pointtina (tai siis yhtenä niistä) tämän tyyppisten tarinoiden kritisointi/parodiointi? Urhea prinssi (joka on niin MIES ja itseriittoisa että kiskoo rinnastaan vaikka kaksikin miekkaa ihan omin käsin) suojelee heikkoa prinsessaa ilkeitten noita-akkojen manipuloimilta miehiltä? Niinku oikeesti hei?

Jatkan katsomista kuin hiljentäen vauhtia auto-onnettomuuden kohdalla. Plus ne mechojen designit ovat ihan silmää miellyttäviä, erityisesti Prince Poppycockia muistuttava Tauburn.

Paridynamiikat siis voittivat paikkansa joulukalenterin 2010 aiheena. Kiitos kaikille äänestäneille!

Soiled: Eipä tullutkaan mieleen ennen kuin sanoit, mutta totta kyllä että hahmopareista on taidettu kirjoittaa vähemmän kuin noista muista. No nytpähän tulee. :)

Nita: Jee lisää kalentereita! Odotan innolla!

stargay: Huhuu, oikein kihelmöi päästä avautumaan supersuosikkipareistani nyt. OTP- ja BFF-huudahduksethan ovat useammin kuin eivät ole sitä viihteen riemukkainta antia.

Dentsukka: Nostalgia ja pahikset jäävät nyt valitettavasti tuonnemmaksi. Toisaalta sen verran voin luvata, ettei kumpikaan aihe jää täysin vaille käsittelyä parisuhdepohdinnoissanikaan. :3

Tounis: Vielä kerkiää! Helvetisti hommaahan se teettää, mutta voihan senkin tehdä raskaammin tai kevyemmin. Mutta äläs nyt, kyllä hyvät lastensarjat ja muut kumppanit ovat edelleen ajankohtaisia, jos niille antaa mahdollisuuden.

Krypfto: Kyllähän Utenan yksi suurimmista valteista on sukupuolirooleille vinoilu, mutta toisaalta Utenan täysi hienoushan tulee selväksi vasta kun kaikki nivoutuu yhteen sarjan lopussa. Koska Star Driver on kuitenkin niin selvän tietoisesti haastanut Utenan, olen valmis antamaan sille mahdollisuuden näyttää kyntensä pitkällä tähtäimellä, kuten Utenakin teki.

lulz@Poppycock!Tauburn

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *