Kategoriat
Anime Välipala

Laske palmikkosi, Tähkäpää!

Katselin tässä juuri uuden Fullmetal Alchemistin tuoreen kuudennen jakson. Muuten se ei tasapaksuudeltaan pahemmin vaikuttanut, mutta yksi hyvin relevantti kysymys heräsi mielessäni.

Ed juoksentelee aamulla häiritsemässä kättään yön yli kasannutta Winryä. Hänen hiuksensa ovat söpösti auki heräämisen jäljiltä, mikä on aina hienoa, koska fetissöin kohtauksia, joissa normaalisti hiuksiaan kiinni pitävät hahmot nähdään kutrit vapaina. Seuraavassa kohtauksessa Ed ja Al relaavat pihalla ja Edin tavaramerkkiletti on taas kasassa. Kuka palmikoi hänen hiuksensa?

Hänellä on vain yksi yläraaja, samoin Alilla, kummaltakaan veljeksistä se ei siis onnistu. Winry työskentelee koko jaksonpuolikkaan ajan, ja samoin Pinako (joka tosin laittaa välillä ruokaa ja oletettavasti myös nukkuu hetken). Koirat eivät palmikoineet hiuksia, kun viimeksi tarkistin. Jäljelle jää siis… Armstrong?

Sparklesparkle

Braiding fabulous hair is a skill that has been passed down in the Armstrong household for generations.

Eikö hänen säkenöivälle täydellisyydelleen vieläkään näy loppua? Alex Louis Armstrong, siinä vasta mies! (Edin täytyy todella inhota hiusten auki pitämistä, jos hän on valmis päästämään Armstrongin herkästi kimaltelevat lihakoukut päänahkansa lähelle.)

Nyt kun pääsin puhumaan Edin hiuksista niin on aika mielenkiintoista, että hän on ainakin tähän mennessä sarjan ainoa blondi, jonka hiukset on ääriviivattu sen tavanomaisen mustan  sijasta vaalealla. Hawkeyellä, Winryllä, Havocilla ja jopa Armstrongilla on ihan normaalit rajaukset. En aivan ymmärrä, mitä tällä tyylikeinolla haetaan, onko Ed vain blondimpi kuin nuo muut?

Kasvojen rajauksissa taas häiritsee hieman lievä epäkonsistenssi viivojen paksuuden osalta. Yleensä ne ovat tasapaksuja, mutta joissakin yksittäisissä kohdissa Edin rajaukset heittäytyvät dramaattisiksi, mikä ei oikein istu muuhun tyyliin, vaikka sinänsä ihan kivalta näyttääkin.

Ja sivumennen sanoen, jos kertoja paljastuu Hohenheimiksi, kuten pelkään, minä lopetan tämän sarjan katsomisen siihen paikkaan. Hohenheimilla pitää olla karismaattinen, mutta väsynyt ja vähän poissaoleva ääni, eikä mikään dramaattisuuden tavoittelussaan surullisesti feilaavan sössöttävä pappaääni. Eyecatchien surkuhupaisat fullmetalalchemistit kuuluttava häiskä taas kuulostaa tässä jaksossa jotenkin tosi… iloiselta.

8 vastausta aiheeseen “Laske palmikkosi, Tähkäpää!”

On jotenkin ihailtavaa, että joku jaksaa kiinnittää huomiota johonkin niin helposti silmien ohi menevään kuin kasvojen rajaukseen käytetyn viivan paksuuden muutoksiin… Itse olisin tuskin onnistunut sanomaan mitään koherentimpaa kuin että ”sen kasvot näyttää jotenki oudoilta, mikäköhän niissä on no who cares”. Ja kuvat havainnollistavat asiaa aina. =D

Ainakin postaamiesi kuvien perusteella sanoisin Edin hiusten vaalean rajauksen olevan typerin keksintö sitten jojon. Se pisti silmään jo ennen kuin edes ehdin lukea postaustasi ja pani puistelemaan päätään. Kyseessä voisi olettaa olevan jonkin teknisen syyn, jos kaikkien sarjan blondien hiukset olisi rajattu samoin, mutta nyt… wtf, ei näin…

Tämä oli ihuna pikku välikevennyspostaus. :D Vaikka tiedän, ettet aio harrastaa niitä kovin paljon, niin muista, että ne ovat hyvä tapa osoittaa, ettei anime ole (edes) sinulle aivan kuolemanvakavaa touhua…

Minä taas pidän vaalennetuista hiusviivoista, se ei pistä pahemmin silmään vaikka muilla ei ole ja harvemmin huomaan sitä edes Edillä, ja kun huomaan, se on siistin näköistä. Vuoden parin jälkeen, kun tästä tulee tylsistyvä normi, saatan murahdella aliarvioivasti niille, mutta muistaa hyvillä mielin missä näin sen ensin.
Tenkinen syy? Nevah. Tyylillinen syy? Sure as sky is grey of clouds… ilman sen syvällisempiä syitä. Nautitaan nyt tästä lisätyöstä, jonka animaattorit ovat vuoksemme tehneet. :3

Ja samat sanat viivoista, se näyttää kivalta, tämä ei ole ensimmäinen kerta kuin näen näin tehtävän, joten se ei pistä silmään tai häiritse mitenkään, taikka ole animaattorien osaamattomuutta.

Eikä kertoja voi olla Hohenheim, kyseessä on vain kertoja. Tai sitten Edward vanhana, kuten TTGL:llässä päähenkilö nähdään viimeisenä pappana, jonka ääni on selostanut sarjaa siihen asti… pelkkä TTGL:n mainitseminen olisi varmaan riittänyt viittauksen toimivuudeksi. =/

Jes, odotellen seuraavaa tasapaksua FMA:ta.

Itse en ole vielä päättänyt, pidänkö vai enkö pidä tuosta hiusten rajaustyylistä. Periaatteessa tykkäsin siitä ensimmäisessä jaksossa, koska ajattelin, että sitä käytettäisiin laajemminkin, mutta kun Ed on ainoa, jonka hiusrajaus toimii noin, se saa kuvan mielestäni hieman epätasapainoon (varsinkin, kun Edin silmät on rajattu ihan korostetun vahvasti). Toisaalta on mielestäni aika siistiä, että BONES on kuitenkin sisällyttänyt sarjaan tällaisia pieniä tyylikeinoja. Ne eivät vain ainakaan tähän mennessä aivan täydellisesti toimi suhteessa muuhun visuaaliseen tyyliin.

Kasvojen ääriviivoista taas – sinänsä tykkään niiden paksuuden vaihteluista yleensä, kun sitä animessa käytetään. Brotherhoodissakin varsinkin tuossa esimerkkikuvan anna pikkuveikkani takaisin -takaumassa olin jo merkitsemässä muistiinpanoihini plussaksi, että sarja käyttää ihania paksuja rajauksia (rakastan paksuja rajauksia, kuten maskottini Orchid-kun tuossa yläkulmassa ehkä vinkkaa). Sitten älysin, että paksut rajaukset rajoittuvat siihen yhteen kohtaan, eivätkä edes siinä kata koko kyseistä kohtausta vaan pelkästään tuon yhden pätkän. Ongelma on siis siinä, että dramaattisia paksunnoksia käytetään ilmeisesti aivan satunnaisesti, hyvin harvoin ja ainakin minä olen huomannut keinon koskettavan ainoastaan Ediä. Siten kokonaisvaikutelma jää taas vähän epätasapainoon, vaikka yksittäisten kohtien ulkonäöstä pidänkin. Kumpaankaan kikkaan en siis osaa vielä oikein sanoa juuta enkä jaata, mutta ehkä tämä tästä vielä selkiytyy.

Dene: Sen vastapainoksi, että nappaan välillä tällaisia pieniä huomioita missaankin sitten toisinaan ihan kirkuvia vinkkejä ja rinnastuksia. On se kumma…

Oikeastaan tykkään välikevennyspostauksista paljonkin, mutta niitä on hankala kasata usein, koska niiden pitäisi periaatteessa olla suhteellisen hauskoja, mutta hauskana oleminen on hirveän vaikeaa. =D

Niin ja vaikka mitä perustuslakeja ja veitsenteräviä(?) analyysejä kirjoittelisin niin totuushan on, että 4chan on hieno paikka ja älyttömät memet ja hassut yksityiskohdat ovat viihteen suola.

Solo: Miksei kertoja voisi olla Hohenheim? ANN ei paljasta miehelle vielä seiyuuta. Ei minulla mitään sen kummempaa konkreettista perustetta arvaukselleni tosin ole, aavistelen vain, että kyseessä voisi mahdollisesti olla Hohenheim, koska seiyuuta ei ole listattu ja hän kuitenkin tulee esiintymään sarjassa ja on jokseenkin oikeassa ikäluokassa (ja koska tekijöiden tyylitaju on vähän vinossa ainakin eyecatch-hyypiön tasolla). Aavistukseni ovat tosin onneksi aika usein väärässä. Tässä tapauksessa tosiaan toivon, että olen väärässä ja sinä oikeassa, mutta pelkään silti pahinta, kunnes toisin todistetaan.

Toisaalta jos kertoja on Ed vanhana, niin silloin lopetan sarjan katsomisen ihan oikeasti (ja Simon ei ole pappa, hän on kypsynyt). Sinänsä ideana ihan mielenkiintoinen vaihtoehto, mutta kun kertoja feilaa niin paljon, etten toivoisi sellaista ääntä yhtään kenellekään…

Sheska ja kirjasto. Jep. Tasapaksua odotettavissa mitä luultavimmin. Tämä uusin tuntui oikeastaan tasapaksulta lähinnä tunnepohjalta, tapahtumien kannaltahan jakso harrastaa Brotherhoodin ristikseen ottamaa poukkoilevaa pikakelausta. :D

Veikkaan, että tuon tukan kanssa on lähinnä haettu jotain helppoa visuaalista eroa Brotherhoodin ja ekan sarjan välille… Vähän kuin Lupin III:ssa missä takin väri muistaakseni vaihtui joka kaudella.
Tykkäilen itse värillisestä rajauksesta koska se saa vaaleat hiukset näyttämään oikeasti vaaleilta hiuksilta, mutta olisi sitä tosiaan voinut muillakin hahmoilla käyttää. Toisaalta FMA:ssa on niin tuhoton määrä blondeja ettei tainnut budjetin puolesta onnistua. :D

Siksi Lupinilla on siis kuvissa minkä värinen takki sattuu! En ole nähnyt tuoteperheestä muuta kuin Cagliostron ja olen useampaan kertaan miettinyt, miksi takki värimorfaa kuvamateriaalissa. Nyt selvisi sitten sekin. =D

Hyviä pointteja, ja täältä lähtee rispektiä tekijöiden suuntaan muutenkin siitä, että Brotherhoodissa on lähdetty hakemaan ilahduttavan monipuolisella keinovalikoimalla eroa edeltäjästä sekä sisällöllisesti että tyylillisesti niin paljon kuin vain mahdollista etääntymättä liikaa sarjan ja sen tarinan ydinalueelta.

Hei, haluaisin huomauttaa että tuo hiusten vaalealla rajaaminen ei ole mikään Edin oma juttu, sillä myös Hohenheimilla ja nuorella Alilla on vaalealla rajatut hiukset. Kyseessä olisi siis Elricin suvun miesten juttu ja kun ottaa huomioon Hohenheimin eroavaisuuden muista ihmisistä, sanoisin että tuo on tavallaan ihan perusteltu tehokeino.

Vaude, kiitos huomiosta! Olen itse aivan onnellisena missannut muiden Elricien hiusrajat. Tämä tosiaan tuo vaaleille hiusrajauksille paljon vahvemman funktion kuin jos ainoastaan Edin hiukset toimisivat näin.

Ja nyt olen alkanut bongailla rajausten paksuuskikkailua käytettävän satunnaisesti muihinkin hahmoihin kuin Ediin. Tämä olisi tosin edelleen perustellumpaa, jos rajausten paksunnoksia käytettäisiin johdonmukaisesti esimerkiksi tietynlaisissa tilanteissa, mutta niiden ilmestyminen on sarjassa rasittavan sattumanvaraista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *