Kategoriat
Anime Hahmot Joulukalenteri

Joulukalenteri 2010 – 9. päivä

Tervetuloa Missing Linkin järjestysnumeroltaan toiseen joulukalenteriin! Ensimmäinen löytyy sivupalkista ja lisää infoa täältä.

Tällä kertaa koko joulu menee ihmissuhdesotkujen selvittelyksi, kun sihtaan katseeni joukkoon loisteliaita hahmopareja, ja raapustan ajatuksiani näiden hahmojen välisistä dynamiikoista. Vastauksia haetaan muun muassa kysymyksiin siitä, mikä tekee kahdesta yksittäisestä hahmosta kiinnostavan parin, millaiset asiat saavat parin jäämään mieleen ja millaisia parisuhteita Arana tykkää kytätä viihteessään.

Yleisötehtävä: Oletko joskus törmännyt Päivän Paria epäilyttävästi muistuttavaan toiseen pariskuntaan? Ilmianna heidät!

Talho ja Holland

Parisuhdeluokitus: romanssi
Mistä he ovat: Eureka Seven; Tavispoika liittyy hallitusta vastustavan kapinallisalus Gekkostaten mechoillaan ilmasurffavaan miehistöön.
Keitä he ovat: Gekkostaten vähän pahansisuinen ohjastaja sekä aluksen ilmasurffaustaidoistaan kuulu kapteeni.

Olen kirjoittanut näiden kahden suhteen kehityksestä tarkemmin täällä, mutta haluan tuoda vielä joitakin kokonaisvaltaisempia pointteja esille siitä näkökulmasta, mikä tekee heistä erityisen hienon parin. Tuo aikaisemmassa postauksessa läpi käyty uskottava ja nostattava parisuhdekehitys on tietysti tärkeä tekijä, mutta heidän suhteensa laatu yllätti minut positiivisesti olemalla niin harvinaislaatuinen animeromanssi. Kyseessä on paljon aikuisempi ja realistisempi kehityskaari kuin ne, joita animuparit normaalisti muodostavat.

Alkujaksoissa olin täysin varma, että heidän välilleen aletaan varmasti kohta rakentaa romanssia. Sitten paljastuukin, että hei, nämä kaksihan seurustelevat jo, eivätkä vain vähän niinku tykkää toisistaan. He eivät tee numeroa petikumppanuudestaan – joko koska eivät halua tai koska eivät koe tarpeelliseksi mainostaa asiaa muulle miehistölle, mutta heidän suhteensa on alkanut jo reippaasti ennen sarjan alkua, mikä tuodaan esille selkeästi vasta useamman jakson jälkeen. Ihailtavan tuore lähestymistapa siis. Säpinää suhteeseen tulee tietysti myös siitä, että kummatkin osapuolista osaavat olla kovasti oikukkaita ja sähäköitä ja pystyvät siksi pitämään toisensa kurissa.

Tunnelma taas vaihteeksi pakkasen puolella.

Kyse ei ole edes mistään palavasta Tosirakkaudesta(tm), vaan siitä, että kaksi aikuista ihmistä on katsonut pienimuotoisen suhteen olevan ihan kiva juttu. Talho tykkää Hollandista enemmän kuin Holland antaa itsensä tykätä Talhosta, koska on vielä emotionaalisesti kiinni exässään, mutta tämä on lähimpänä realistista kasuaalia aikuisten parisuhdetta, mihin olen animussa törmännyt. Tässä tapauksessa aikuisuus ei kuitenkaan ole synonyymi sanalle kypsyys ainakaan sarjan alkupuoliskolla, koska tämä pari aloittaa kummankin kannalta melkoisen epätyydyttävästi maton alle lakaistulla suhteella. Sen päälle kuitenkin kasvaa myöhemmin vankentuva ja yhä enemmän kehittyvälle molemminpuoliselle rakkaudelle ja kumppanuudelle perustuva terve parisuhde. Näillä kahdella on välillään kasa uskottavia ongelmia, jotka he selvittävät uskottavalla tavalla.

Wait what – terve, positiivinen ja uskottava parisuhderoolimalli minun animussani? O.o

Sekään ei tietenkään heikennä tätä paria, että sen osapuolet ovat kumpainenkin varsin mielenkiintoisia ja vahvoja hahmoja myös itsenäisesti, eikä kumpikaan kärsi heidän parisuhteensa syvenemisestä. Talho ei jää pelkäksi parisuhteen naiseksi, vaan hänellä on oma elämä ja omia ambitioita. Hän ei ehkä ole taistelija, mutta hän saa lisää vastuuta Gekkostaten kapteenina sillä aikaa, kun Holland vetää vastustajia turpaan. Hän myös päättää ihan itse lopulta Hollandin perässä puolittain ties kuinka kauan roikuttuaan ottaa oman elämänsä käsiinsä symbolisen hiustenleikkuun ja vaateparren vaihdon muodossa ja pistää Hollandin huomaamaan, että leikit on leikitty ja nyt olisi aika ryhtyä ihan oikeasti kunnolliseen parisuhteeseen. Muutenkin Talho pistää Hollandia ojennukseen aika ihailtavasti.

3 vastausta aiheeseen “Joulukalenteri 2010 – 9. päivä”

Eureka seiskaaaaaa *_* Mietinkin, että joku siitä sarjasta on tultava, ja vaihtoehdoista Eureka/Renton, Anemone/Dominikki, yli 9000 randomia muuta suhdetta ja tämä, valitsit sen mitä en itse ole koskaan tullut edes ajatelleeksi, mutta nyt kun otit asian esille niin Hollandin ja Talhon suhde on kyllä erittäin toimiva.

Mikseiköhän ani.mu näytä tätä uusinta luukkua? Kauheaa tappiota, tämä on tärkeä merkintä!

t. missä kaikki tutut tyypit kalenterista, yhyy, vaikka lukeehan näitä ilolla tuntemattakin, ei siinä mitään

Eureka ja Renton on söpöjä, mutta kun ärsyttää kun Eureka on alkuun tosi badass mechareffaaja ja sitten Renton tekee siitä tavallisen miljuunasti pelastettavan animetytsyn. Anenome ja Dominic taas olisivat ihan valtaisa parisuosikkini muuten, mutta kun ärsyttää kun Anemonesta tulee lopussa ihan eri hahmo. Talho ja Holland toimivat näistä kolmesta parista minulle parhaiten siksi, ettei Talhosta tehdä jotain nössykkätyttöä lopussa.

Olen itsekin angstinut tuota ani.mun boikotointia koko päivän. Muuten RSS näyttää kuitenkin pelaavan, mutta joku nyt mättää. Toivottavasti ei ole pysyvä feature.

No… no… olihan siellä Ciel ja Sebastian…
Mutta ainakin pari sullekin tuttua on kyllä vielä tulossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *