Kategoriat
Joulukalenteri

Joulukalenteri 2010 starttaa

Hei, ihmiset, nyt on taas se aika vuodesta – Missing Linkin joulukalenteri tekee paluun!

Viime vuonna superhauskaksi osoittautunut projekti lähtee pyörimään keskiviikkona uudella aiheella, joka tällä kertaa jopa liittyy animangamaailmaan ja jonka te lukijat ystävällisesti valitsitte puolestani. Kiitos kaikille äänestäneille. Luvassa on siis 20 kappaleen valikoima ainakin omasta vinkkelistäni katsottuna fiktiomaailman parisuhteiden aateliin kuuluvia kahden hahmon välisen suhteen kuvauksia pienellä analyysillä varustettuna. Jouluaattoylläri on tällä kertaa jaettu neljälle viimeiselle päivälle, joiden luukuissa on tulossa jotain vähän erilaista, mutta aiheeseen liittyvää.

Tarkoituksenani on joulukuun aikana pohtia, miksi juuri tiettyjen hahmojen väliset paridynamiikat toimivat niin loistavasti ja mikä kahden hahmon vuorovaikutuksessa saa juuri heidän suhteensa jäämään teoksesta päällimmäisenä mieleen. Erittelen sitä, minkälaiset seikat suhteen ilmaisussa ja hahmoissa itsessään vaikuttavat eeppisen OTP:n syntyyn, mutta myös sitä, minkälaisista aineksista coolit fiktiiviset parisuhteet ylipäänsä valmistetaan.

Kaikki kalenterin parit ovat kaanon-pareja, eli tarkastelen heidän suhdettaan nimenomaan siltä kantilta, millaisina heidät näytetään alkuperäisteoksessa. Olen valikoinut parit tietysti omien mieltymysteni mukaan, ja otosta rajoittaa oma kokemuspiirini, joten jotain tosi diippiä bondaamista on ihan takuulla jäänyt pois. Olen myös vallan hyvin saattanut yksinkertaisesti unohtaa jonkun ihanan parin tai muuten vain jättää sen pois, jos en muista sitä tarpeeksi hyvin. Kyse ei siis ole puhtaasta tai definitiivisestä ”parhaimmat ikinä” -listasta. Olen yrittänyt saada kasaan kuitenkin mahdollisimman edustavan porukan erilaisista fiktion formaateista, tosin visuaaliseen mediaan ja vähän animen ja mangan suuntaan painottuen. Järjestys on aivan sattumanvarainen, eli mitään sen kummempaa hienoushierarkiaa ei ole luvassa, sillä parien edes viitteellinen järjestäminen osoittautui liian vaikeaksi tehtäväksi.

Olen pyrkinyt kohtuullisen helposti lähestyttävään malliin, jotta papatuksestani saisi jotain selvää, vaikkei olisikaan päivän pariskuntaan tutustunut. Hahmojen nimet kunkin kirjoituksen otsikossa ovat selvyyden vuoksi aina samassa järjestyksessä kuin missä osapuolet esiintyvät esittelykuvassaan. Mukaan on päässyt niin niitä ilmeisimpiä eli romanttisia kuin muunkin tyyppisiä suhdekuvauksia, joten ilmoitan tekstin alussa suhteen tyypin tai tyypit. Tätä varten olen kehittänyt seuraavat seitsemän äärimmäisen innovatiivista parisuhdeluokkaa:

Ystävät; Perhesiteet; Vihamiehet; Romanssi; Kilpailijat; Liikekumppanit; ???

Muut noista lienevät aika selviä, mutta kaksi viimeistä kaipaavat ehkä hieman avausta. Liikekumppaneilla tarkoitan hahmoja, jotka toimivat hyvin ja tehokkaasti yhdessä tai joiden on pakon sanelemana ainakin pyrittävä siihen, vaikkeivät he välttämättä olisikaan erityisen läheisissä väleissä. Kysymysmerkit taas kuvaavat tilannetta, jossa kahden hahmon välillä näyttäisi lentelevän kipinöitä, vaikka heidän välillään ei vahvisteta olevan romanttista suhdetta.

Viime vuoden kalenterista teki itselleni niin mahtavan kokemuksen se, että musiikkinumeroiden tiimoilta syntyi niin paljon keskustelua. Tietysti aihe oli silloin aika yleistietoon kuuluva ja videot suoraan katsottavissa, joten kaikilla oli jotain sanottavaa, mutta olisi hienoa, jos saisimme taas vähän eloa hommaan olemalla interaktiivisia. Siispä tässä olisi tehtävä teille lukijoille: ilmoitathan, jos mieleen tulee muita pariskuntia, jotka muistuttavat Päivän Paria. Sana aiheeseen liittyen on tietysti muutenkin vapaa, ja toiveita kalenterin toteuttamisen suhteen saa myös tökkiä, jos jokin formaatissa mättää tai sisältö tuntuu diibadaabalta.

Toivottavasti viihdytte vuoden 2010 joulukalenterin parissa yhtä hyvin kuin edellisen!

7 vastausta aiheeseen “Joulukalenteri 2010 starttaa”

http://marvel.com/news/story/2641/take_10_marvels_best_buddy_teams

Tämä taitaa olla ainoa edes jotenkin suhteita ruotiva kirjoitus, jonka olen löytänyt. Ja vaikka en tunne kaikkia hahmoja tai ottamaan listaa liian vakavasti Marvel-sivuston itse tekemästä listasta parhaista team-upeista, niin mielenkiintoista se oli silti.

Joten etten tunne kaikkia, mitä listallasi tulee olemaan ei haittaa. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *