Kategoriat
Hahmot Joulukalenteri Taide ja tyyli

Joulukalenteri 2011: 11. päivä – Parta-adventissa nuorekas trimmaus

Tervetuloa Missing Linkin kolmannen joulukalenterin pariin! Tällä kertaa aiheena on hahmosuunnittelu, eli kohdistan joka päivä valokeilan tietyn hahmon tai hahmoryhmän visuaaliseen ulosantiin. Ihkutusta on siis luvassa, mutta aivan pinnalliseksi ei kuitenkaan ole tarkoitus jäädä. Odotettavissa on myös pohdintaa muun muassa siitä, miten hahmodesign ilmaisee hahmon olemusta ja persoonallisuutta ja miten se vaikuttaa koko sarjan tunnelmaan.

3. Parta-adventti: Kotetsu T. Kaburagi (Tiger & Bunny)

Ikääntyvä supersankari ei tyydy yhteen partaan.

Tiger & Bunny –fanityttöilyni oli kovaa koko sarjan keston ajan, eikä vähiten sitä tähdittäneen supersankariparivaljakon vanhemman osapuolen ansiosta. Kotetsun erikoisesti trimmattu kaksoisparta on taidoiltaan epätasaisen mutta sydämeltään suuren vanhan koulukunnan sankarin merkittävin yksittäinen ulkoinen tunniste jo siitä syystä, ettei yleisö ole ennen saanut ihailla yhtä uniikkia kasvokarvoitusta.

Tavaramerkiksi muodostunut kaksoisparta palvelee näppärästi keski-ikää lähestyvän Kotetsun iän indikaattorina, nuorilla hahmoilla kun harvemmin partaa nähdään. On mukava, että hahmon ikää artikuloidaan kerrankin muillakin keinoilla kuin niillä iänikuisilla silmänalusuurteilla. Kolmissakymmennissään Kotetsu ei missään nimessä ole vanha, muttei aivan kaksikymppinenkään enää. Tämän takia pieni ja siististi trimmattu parta toimiiikin loistavasti, sillä se ei vanhenna häntä liikaa, vaikka tekeekin pesäeroa nuorempaan siloposkiseen Barnaby-partneriin.

Huomaa myös värikoodaus vihreään ja punaiseen.

Samaten Kotetsun vaateparsi saa hänet vaikuttamaan vähän vanhemmalta sankarilta – lätsä ja liivi sekä murrettu värimaailma pukevat varttuneempaa nuorekasta herraa, kun taas Barnaby käyttää muodikkaita, voimakaan värisiä trendivaatteita. Kotetsun tummanvihreä-valkoinen vaatetus vaikuttaa huolellisesti suunnitellulta jo sen takia, miten hyvin kaikki sointuu yhteen, vaikka muotisuuntaus onkin hieman erikoinen. Asusteiden runsas käyttö pistää Kotetsun siviilipuvustuksesta esiin ensimmäisenä. Liiviin sointuvat valko-mustat lisäykset asuun – lakki, kraga ja kalossit – tekevät lopputuloksesta dojikko-piirteillä kuorrutetulle sankarille melkein tahattoman tyylikkään ihan silkalla sointuvuuden voimalla.

Parta vaikuttaa erikoisen muotoilunsa ansiosta myöskin hyvin asusteelliselta elementiltä, sillä se sointuu hyvinkin täydellisesti muotojensa puolesta Kotetsun hiuksiin. Huomattava toki on, että myös Kotetsun kummankin supersankariasun naamiot peilaavat parran muotoja. Liekö joku studion stailaaja pistänyt miehen alun perin kuosiin, kun hän on itse vähän huoleton. Joka tapauksessa Kotetsu on ottanut asukokonaisuuden omakseen ja kantaa sitä ylpeänä ja tyylillä.

Parta kasvattaa yhteensointuvuutensa ansiosta Wild Tigerin maskidesignin cooliutta ja räväkkyyttä.

3 vastausta aiheeseen “Joulukalenteri 2011: 11. päivä – Parta-adventissa nuorekas trimmaus”

Tiesin, minä tiesin, että joku parta-adventti olisi omistettu Kotetsun kasvohaivenille! 8D

Ei mutta Kotetsun design on häkellyttävän hyvännäköinen. Asukokonaisuus luo ensinäkemältä kuvan coolista jäbästä, mikä on hyvä kontrasti Kotetsun ajattelee ennen kuin tekee -luonteelle. Tiger & Bunnyn visuaalinen maailma on muutenkin todella virkistävä kaikkien leveenaamojen keskellä.

Enpäs ole ennen huomannut, miten Kotetsun naamio peilaa aiemman sankariasun naamion muotoja. Käyttiköhän hän sitä jo ennen firman vaihtoa?

Ilmeinen vaihtoehto on ilmeinen. :D

Kotetsun siisti julkisivu on kiva, kun se ei kuitenkaan clashaa liian kovasti hänen sähläävän persoonallisuutensa kanssa. Hänellä on kuitenkin sähellyksen keskellä paljon sellaisia vahingossa cooleja hetkiä. T&B:n visuaalinen suunnittelu on minustakin muutenkin aika herkkua, tykästyin koko sarjan ulkonäköön ja tyylitajuun heti ensi minuuteilla tosi paljon.

En usko, että Kotetsu käytti tuota mustavalkoista naamiota (joka muuten sopii aika komeasti hänen arkiensemblensä kanssa) ennen firman vaihtoa. Luulisin, että uuden naamion tarkoitus on, että Wild Tiger voi esiintyä normaalin identiteettinsä piilottaen myös vähän kevyemmin ja mediaseksikkäämmin naama julki kulkevan Barnabyn partnerina, eikä aina tarvitse aina kulkea edustustilaisuuksissa hirveä rautamörkö päällä. Mutta varmaan uuden firman stailaaja on vähän katsonut, ettei tunnetun supersankarin tyyli muutu ihan erilaiseksi, ja siksi on valinnut samanlaisia muotoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *