Kategoriat
Joulukalenteri Manga

Mangamuistojen joulukalenteri: Luukku 18

Merry Checker

luukku-18-Merry-Checker

Blogitus on paras!

Mangaka: Tsuta Suzuki
Julkaisulehti ja -aika: Chara Selection (Tokuma Shoten), 2009-2010
Pokkareita luettuna: 1/1
Milloin löysin: 2012
Mistä kertoo: Kyyninen Shio ja rauhallisen ystävällinen Miya tapaavat blogimiitissä.

Merry Checker on sinänsä aika normaali kiva ja moderni BL-tarina. Se, mikä tekee tästä mangasta muistoissani erityisen, on yksinkertaisesti pääpariskuntaa yhdistävä bloggaamisharrastus. Blogiin kirjoittaminen on iso osa omaakin elämääni, joten teoksella on hedelmällinen samaistumispinta.

Ylipäänsä minusta on kauhean kiva aina, kun fiktiossa tulee vastaan hahmoja, joilla on tärkeitä harrastuksia tai muuten voimakkaita intohimoja, jotka vaikuttavat tarinan kulkuun. Merry Checkerissä bloggaaminen ei ole vain muutaman maininnan tasolle jäävä koriste, vaan se muodostuu merkittäväksi osaksi tarinaa.

Kumpikin päähenkilöistä pitää suosittua blogia, ja he tapaavat ensimmäistä kertaa kasvokkain blogimiitissä. Alkujännite heidän välillään muodostuu ensinnäkin siitä, että kummatkin arvostavat toisen blogia ja kirjoitustyyliä. Toiseksi Shio hämmentyy tapaamisessa siitä, että bloginsa pehmoisen tyylin perusteella yleisesti lukiotytöksi luultu Miya onkin pitkä ja harteikas mies.

Romanssin kehittyminen sidotaan kivasti siihen, kuinka hahmot miettivät ja analysoivat niin toistensa kuin omiakin blogejaan ja kirjoitustyylejään. Muutenkin kumpikin herroista tuntuu ajatuksenjuoksunsa perusteella oikeasti fiksulta, ja heidän persoonallisuutensa sointuvat nätisti heidän blogeihinsa, joista kerrotaan mukavan paljon.

Merry Checker on oikein mukava ja nopealukuinen pieni romanssi, joka käyttää hahmojensa yhteistä harrastusta oivallisesti syventämään sekä hahmoja että näiden välistä kanssakäymistä. Tunteet eivät lentele villeinä, vaan miehet kasvavat suhteeseen rauhallisesti ja sympaattisesti, kuten Tsuta Suzukin töissä on tapana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *