Kategoriat
Hahmot Joulukalenteri Manga

Joulukalenteri 2010 – 5. päivä

Tervetuloa Missing Linkin järjestysnumeroltaan toiseen joulukalenteriin! Ensimmäinen löytyy sivupalkista ja lisää infoa täältä.

Tällä kertaa koko joulu menee ihmissuhdesotkujen selvittelyksi, kun sihtaan katseeni joukkoon loisteliaita hahmopareja, ja raapustan ajatuksiani näiden hahmojen välisistä dynamiikoista. Vastauksia haetaan muun muassa kysymyksiin siitä, mikä tekee kahdesta yksittäisestä hahmosta kiinnostavan parin, millaiset asiat saavat parin jäämään mieleen ja millaisia parisuhteita Arana tykkää kytätä viihteessään.

Yleisötehtävä: Oletko joskus törmännyt Päivän Paria epäilyttävästi muistuttavaan toiseen pariskuntaan? Ilmianna heidät!

Ciel Phantomhive ja Sebastian Michaelis

CielSebu1

Parisuhdeluokitus: liikekumppanit, vihamiehet
Mistä he ovat: Kuroshitsuji/Black Butler; Yana Toboson mangassa orpo aristokraattipoika ja demonibutleri tekevät Englannin kuningattaren likaiset työt.
Keitä he ovat: Yllättäen orpo aristokraattipoika ja tämän demonibutleri.

Näistä kahdesta tunnutaan useimmiten tykkäävän lähinnä shippaamismielessä, mutta itse en ollenkaan näe heitä minkään tason edes viitteellisesti romanttisena parina. On myös huomattava, että anime-jatkumossa koko paridynamiikkaa satuttaa huomattavasti se, että Ciel on animaation tekijöiden mielestä tyhmä ja avuton vikisijä, mikä ei vastaa lainkaan sitä kuvaa, jonka Toboson manga antaa.

Ciel ja Sebastian eivät pidä toisistaan, vaan pikemminkin heidän välinsä ovat varsin vihamieliset ja perustuvat näennäisesti isäntä-palvelija-asetelmasta huolimatta jatkuvaan valtakamppailuun. Kumpikaan ei jätä käyttämättä tilaisuutta toisen piikittelyyn. Tämä piikittely on kuitenkin ainoa keino, jolla he voivat talloa toistensa jaloille, sillä Sebastian on heidän sopimuksensa tuloksena sidottu palvelemaan Cieliä ja tämän etuja uskollisesti ja Ciel puolestaan ei pärjäisi demonille millään mallilla ilman kyseistä sopimusta. Tämä valtatasapainoilu on juuri epävakautensa ja voimattomuutensa ansiosta varsin maukasta pureskeltavaa.

He pelaavat silti tarpeen vaatiessa erittäin hyvin yhteen ja kehnoista väleistään huolimatta ovat useinkin yhteisymmärryksessä, sillä kumpikin tietää, miten toinen toimii. Katsokaa nyt vaikka, miten kivaa molemmilla on ja miten synkassa he ovat, kun on aika pelästyttää pahaa-aavistamaton symppisdyde:

CielSebu2

He jopa täydentävät toisinaan toistensa lauseita!

Vaikka he tuntevat toistensa toimintamallit ja yrittävät olla kuin mikään toisen oikuista ei hätkähdyttäisi lainkaan, pääsevät he aina välillä todella yllättämään toisensa. Varsinkin Sebastianin ajoittaiset hätkähdykset jonkun Cielin reaktion päästessä yllättämään hänet ovat ihan suosikkibongattavaani. Vaikka tällaiset hetket kestävät vain silmänräpäyksen, eikä Ciel yleensä edes huomaa niitä, ne kuvataan Sebastianin kannalta aina merkittävinä elämyksinä. Nämä yllätysmomentit tuovat parin välille lisää dynaamisuutta osoittamalla, ettei suhde ole täysin jämähtänyt kaavoihinsa.

CielSebu3

Täysin tilanteeseen sopimaton naurukohtaus saa kaikkitietäväisen superbutlerinkin hämmentymään.

Toiminnallisesti nämä kaksi ovat siis kiinteässä yhteydessä toisiinsa, sillä Ciel tarvitsee Sebastianin kykyjä, eikä Sebastianilla ole sopimuksen tuloksena juurikaan itsenäistä toimintavapautta. Heidän todellisesta emotionaalisesta läheisyydestään sen sijaan voidaan olla montaa mieltä, sillä sarja on antanut viitteitä sekä puolesta että vastaan. Joka tapauksessa manga on tässä suhteessa paljon epäsuorempi kuin anime, joka kehittää heidän välinsä yksiselitteisemmän läheisiksi molemmin puolin. Mangan epämääräisyys tässä suhteessa kiehtoo juuri siksi, että kerrankin asioita ei sanota aivan suoraan, vaan aihetta on syytä itse pähkäillä.

7 vastausta aiheeseen “Joulukalenteri 2010 – 5. päivä”

Hahaa! Minä tiesin että nämä kaksi tulevat vielä!
Itse olen katsonut molemmat animet läpi… Eka tuotantokausi oli ihan okei… Vaikka olenkin samaa mieltä kanssasi siitä, ettei Cielin ja Sebastianin välillä ole romanttista suhdetta.
Toinen tuotantokausi taas…. No unohdetaanpa se.
Itsekin pidän mangassa siitä, ettei täyttä varmuutta kummankaan suhtautumisesta toiseen tiedetä varmasti. Heidän ympärillään olevat ihmiset näkevät heidät läheisinä, peitteleehän ja kantaahan Sebastian nuorta herraansa aika usein.
Kuitenkin kohdissa, joissa Sebastianin hymyillessä hänen terävät kulmahampaansa paljastuvat, minulle ainakin tulee olo, että mangaka on halunnut tehdä selväksi, että Sebastian on nimenomaan demoni.
Minusta muutenkin tuntuu, että Sebastian jollain tavalla huvittaa itseään tarkastelemalla Cielin touhuja. Ja Ciel raukka taas on yksin, vaikka ulospäin kuin kylmä olisikin, ja Sebastian hänelle melkein ainut vaihtoehto pitkälle ”ihmis”suhteelle.
(Tietysti nyt on pakko sanoa, että minä näkisin mieluusti näiden kahden lähentyvän. En romanttisissa, vaan enemmän ystävyyden tai veljeyden merkeissä. Välillä nimittäin Sebastian käyttäytyy kuin olisi Cielin ärsyttävä isoveli.)
Mutta kiitos kalenteristasi, tämä on parempi kuin Fazerin suklaakalenteri.

Tämäkin piilolukija kiittää tästä joulukalenterista, tämän vuoden ainoa jonka ’luukkujen’ avaaminen on ihan oikeasti kiinnostavaa!

Kiitos kehuista molemmille! <3

Pieniihminen: Olen ihan samaa mieltä siitä, että Sebastianilla on varmasti hauskaakin Cielin palveluksessa, hän on siinä mielessä aika tyypillinen ”ihmiset ovat mielenkiintoisia kjäh kjäh” -ylimaallikko. Ja Cielillekin tuo tietysti itsevarmuutta, kun tietää, että suurin piirtein voittamaton hemmo häärää koko ajan jossain lähistöllä. Viimeisimmän arcin lopussa mangassa kummatkin näyttävät ihan onnellisilta, kun murhamysteerien jälkeen palataan status quoon, joten kyllä he varmasti jotain saavat irti symbioosistaan.

Ärsyttävä isoveli on hyvä kuvaus Sebastianista silloin, kun hän on tosi pikkumaisella tuulella ja yrittää kiusata Cieliä ihan vaan huvin vuoksi. Nämä kohdat kuitenkin lakkaavat olemasta söpöjä heti kun ne mainitsemasi kulmahampaat välähtävät.

Ensimmäisessä animessa yksi niistä asioista joista tykkäsin oli itse asiassa juuri se, että siinä Cielin ja Sebastianin suhdetta ihan tosissaan viedään eteenpäin ja sitä kehitetään aika kivasti niitä läheisempiä välejä kohti. Mangassa ei varmaan siihen suuntaan olla ihan kohta menossa (mikä tosiaan toimii sekin oikein näppärästi, mutta eri tavalla).

Okis: No mutta nuo blogosfäärin muutkin kalenterit ovat ihan loistavia, itselleni ainakin aina päivän piristys.

Nyt kun olen lukenut tähän ilmestyneet osat taas kerran läpi, olen alkanut pohtia, miksi Sebastian on Cielillä välillä niin pirun kiltti ja hellä? Loppujen lopuksi hänen pitäisi olla työkalu, eikä Cielin pehmolelu. (Oli pakko kiinnittää huomiota pariin fluffykohtaukseen…)
Toisaalta, pitääkö hän vain huolta Cielin mielenterveydestä, ettei YM (young master) sekoaisi kokonaan, koska se saattaisi aiheuttaa butlerille ongelmia?
Vai onko tässä demonissa syvällä sisimässä, jokin pieni pehmoinen kohta…

Tuo läheisyyskysymys on oikeasti yksi Kuroshitsujin suurimpia ja kiinnostavimpia mysteereitä. Itsekin olen viettänyt pari hyvää tovia aihetta miettien.

Minusta Sebastianin käyttäytyminen Cieliä kohtaan juuri tekee heidän dynamiikkansa niin mielenkiintoiseksi. Vaikka butleri tekeekin välillä jotain kivalta vaikuttavaa kuin olisi oikeasti kiintynyt nuoreen isäntäänsä, mikään hänen toimistaan ei ole yksiselitteisen kilttiä. Aina se suu on pahaenteisessä virneessä ja yleensä Sebastianin toimet on mahdollista tulkita joko aidomman kiintymyksen suuntaan tai vaihtoehtoisesti sillä linjalla, että kaikki tämä vain huvittaa häntä.

Itse ajattelisin, että Sebastian ennen kaikkea pitää Cieliä kiinnostavana tapauksena. Ainakin osa huolenpidosta tuntuisi johtuvan myös siitä, että Sebastianille on periaatteellisesti tärkeää olla täydellinen hovimestari. Siihen periaatteessa voisi katsoa sisältyväksi isännästä huolehtimisen, myös tämän henkisen hyvinvoinnin perään katsomisen. Ja Ciel ilmiselvästi tarvitsee elämäänsä jotain tahoa, johon voi luottaa ja tukeutua, joten Sebastian toimittaa tätä virkaa jollain tasolla jo työnsä puolesta. Jos täydellisen butlerin työnkuvaan kuuluu olla isännän pehmolelu, niin Sebastian on Cielin pehmolelu.

Silti olen ihan samaa epäillyt kuin sinä, että Sebastian saattaa jollain tasolla tosiaan ihan oikeasti tykätä Cielistä. Ensimmäisenä tulee mieleen Jack the Ripper -arcin kohta, jossa Ciel näkee vilaukselta auki revityn ruumiin ja Sebastian peittää välittömästi pojan silmät ja nappaa tämän kauemmaksi. Sitten Sebastian vielä pitää Cieliä fyysisesti lähellään käsi yhä tämän silmillä monen sivun ajan, kunnes poika on saanut koottua itseään tarpeeksi ja työntää butlerin itse pois. Vastaavia tilanteita löytyy muitakin, ja Sebastianin hiljainen fyysinen lähelläolo tuntuu olevan Cielille aika tärkeäkin juttu.

Ah, juuri tämän takia tykkään näistä kahdesta. Heidän suhdettaan voi pähkäillä niin monesta vinkkelistä. <3

Luojan kiitos joku muukin on ymmärtänyt, että Ciel ja Sebby on vihamiehiä, eikä mitään toisiinsa kietoutuneita kaneja! xD vaikka olen suuri BL:n ystävä, näistä kahdesta vaan ei saa romanssia mitenkään.

Hyvä kuulla, että meitä ei-shippaajia löytyy! Vaikka BL olisi kuinka lähellä sydäntä niin on vähän ikävää, jos missaa sen takia kaikki muut sävyt miesten välisistä suhteista. Ciel ja Sebastian ovat oikeasti tosi monitasoinen pariskunta, joten on vähän sääli, kun heidän hieno dynamiikkansa jää joskus söpötyshomotusihkutuksen alle.

(Tosin sitä en voi kieltää, etteivätkö Ciel ja Sebu vähän kerjäisi parittamistaan.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *