Kategoriat
Hahmot Joulukalenteri Taide ja tyyli

Joulukalenteri 2011: 18. päivä – Parta-adventissa sulava pahispiikki

Tervetuloa Missing Linkin kolmannen joulukalenterin pariin! Tällä kertaa aiheena on hahmosuunnittelu, eli kohdistan joka päivä valokeilan tietyn hahmon tai hahmoryhmän visuaaliseen ulosantiin. Ihkutusta on siis luvassa, mutta aivan pinnalliseksi ei kuitenkaan ole tarkoitus jäädä. Odotettavissa on myös pohdintaa muun muassa siitä, miten hahmodesign ilmaisee hahmon olemusta ja persoonallisuutta ja miten se vaikuttaa koko sarjan tunnelmaan.

Monte-Criston kreivi (Gankutsuou)

Kostoa janoavan muukalaisen parta yksinään kertoo, ettei tähän mieheen ole hyvä tutustua lähemmin, mutta teet niin silti.

Gankutsuou ansaitsee yleensäkin välitöntä kiitosta kekseliäästä ja pelottomasta hahmosuunnittelustaan, mutta erityisen vaikuttavaksi ilmestykseksi nousee itse sini-ihoinen avaruusloisen voimistama kostonhimoinen kreivi. Tämä sulava ja älykäs herrasmies punoo juoniaan vanhojen vihamiesten pään menoksi Alexandre Dumas’n klassikon futuristisessa sovituksessa.

Kreivi on mahtipontinen esitys, ja miehen ulkomuoto päästää hänen valtavan karismansa oikeuksiinsa. Kaikki salaperäisen muukalaisen julkisivussa vangitsee katseen niin viimeisen päälle, ettei teräväksi suittua partaa ole välttämättä helppo noteerata hahmossa aivan ensimmäisenä. Kreivin parta kuitenkin vaikuttaa salakavalan huomaamattomasti siihen, miten näemme ja tulkitsemme hahmon, sillä se on harvinaisen kiinteä osa tämän ulosantia. Sen piikinterävä muoto terävöittää herran muitakin piirteitä entisestään, tasapainottaa suippoja korvia ja antaa miehelle lisää uhkaavuutta.

Toisin kuin Hohenheimin tai Kotetsun parta, tämä luomus ilmaisee hienostuneisuutta ja aristokraattisuutta. Klassisen terävä ja siistissä kuosissa pidetty malli yhdessä kreivin vakivarusteisiin kuuluvan silinterin ja tietysti herran upeiden kiharoiden kanssa luo hahmon ympärille mystiikkaa. Sininen iho ja eriväriset silmät taas lisäävät eksotiikkaa ja vierauden tuntua. Koko kylä onkin heti karismaattisen ja erikoisen herrasmiespohatan lumoissa.

Myös vaatetuksen kautta lisätään hahmon mystiikkaa tehokkaasti. Musta viitta ja hihoja lukuunottamatta musta puku näyttävät ensivilkaisulta tyylikkäältä, mutta yksinkertaisen viileältä vaatekokonaisuudelta, mutta sitten viitan alta paljastuukin kokonaan uusi kultaisen ja punaisen väriloisto. Kreivi itse toimii juuri samalla tavalla kuin hänen vaatesuunnittelunsa – hän hurmaa ensialkuun rauhallisella karismallaan, mutta herrasmiehen elkeiden alta paljastuukin paremman tutustumisen myötä elämän merkityksen vihansa kouristuksissa unohtanut, sisältäpäin räiskyvä ja negatiivisten tunteidensa kuluttama ihmisraunio.

Albert polttaa itsensä kreivin pettävän tyynen ulkokuoren alla piilevissä liekeissä karvaasti.

Kreivi on ovela ja katkeruuden syövyttämä hahmo, joten perinteisen piikkimuotoinen pahisparta sopii hänelle loistavasti. Kova ja siisti partamuoto tukee mielestäni myös kivasti kreivin ehdotonta asennetta. Hän elää vain kostoaan varten ja sen ehdoilla. Moisen kuvaputkiajattelun vaatima annos määrätietoisuutta, omistautuneisuutta ja silkkaa sivistynyttä epätoivoa vaatii coolit puitteet toimiakseen, ja piikkiparta on ehdottoman tarpeellinen viimeinen silaus kreivin viimeiseen asti hiottuun salaperäisen herrasmiehen julkisivuun.

2 vastausta aiheeseen “Joulukalenteri 2011: 18. päivä – Parta-adventissa sulava pahispiikki”

Hitsiläinen, kreivi osui kalentereissamme melkein samalle päivällekin! xD Taisi useampi kuin yksi aspekti miehessä osua nappiin, kun näin ylistetään.

Samasta muotista on myös onnistuneesti saatu verrattain tavallinen mutta ah niin kuuma Edmond Dantés. Olisi sopinut eiliseen muodonmuutosteemaankin ;3

Hieno yhteensattuma tosiaan!. Kreivi ansaitsee ehdottomasti kaiken sutsutuksen; eihän tuollaisia karismakasoja löydy ihan joka sarjasta.

Edmond Dantèsista olisi kyllä voinut olla mainintaa, mutta Gankutsuoun katselusta on jo hetki, eikä ollut oikein aikaa perehtyä Dantèsin lookkiin tässä raossa. :/ Kuumasti ruskettunut mies kyllä, mutta parran kannalta tämä ei ehkä ollut aivan olennaista. :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *