Tervetuloa Missing Linkin kolmannen joulukalenterin pariin! Tällä kertaa aiheena on hahmosuunnittelu, eli kohdistan joka päivä valokeilan tietyn hahmon tai hahmoryhmän visuaaliseen ulosantiin. Ihkutusta on siis luvassa, mutta aivan pinnalliseksi ei kuitenkaan ole tarkoitus jäädä. Odotettavissa on myös pohdintaa muun muassa siitä, miten hahmodesign ilmaisee hahmon olemusta ja persoonallisuutta ja miten se vaikuttaa koko sarjan tunnelmaan.
Madam Red (Black Butler)
Seurapiirien kuningatar osaa erottua massasta.
Tänään jatketaan eilen aloitetulla väriteemalla, ja osittain samalla sarjallakin (viimeistä kertaa Kuroshittiä tässä kalenterissa, lupaan!). Tällä kertaa kyseessä onkin nimenomaan huomiohakuisuutensa vuoksi toimiva design. Kun hahmo yhdistetään erityisen vahvasti johonkin muuhun väriin kuin mustaan, on tulos helposti silmille hyppivän voimakas. Black Butlerin nuoren päähenkilön täti, Angelina Durless eli Madam Red, on ulkonäöltään animangamaailman ehdottomasti komeimpia naishahmoja, pitkälti juuri tulipunaisen imagonsa ansiosta. Hänen kokopunaisensa iskevät lukijaa/katsojaa välittömästi naamaan lekan tavoin; tästä naisesta ei voi olla vaikuttumatta hänet nähdessään.
Monesti konstikkaat, selvästi nimenomaan erikoisiksi ja yleisön huomion herättäviksi suunnitellut designit jäävät ikään kuin kellumaan ilmaan vailla kontekstia. Kysymys siitä, miksi hahmolla on näin outo ulkomuoto, ei aina saa tyydyttävää vastausta (eikä sitä toki välttämättä aina tarvitakaan). Madam Red on kuitenkin hieno esimerkki siitä, miten hahmo on varta vasten rakentanut ulkonäkönsä. Koko hänen hahmonkehityksensä pyörii hänen designinsa voimakkaan ykkösvärin ympärillä. Hahmolla on menneisyys, ja mikä tärkeintä kalenterin aiheen kannalta: hänen ulkomuodollaan on menneisyys.
Ollessaan nuori tyttö Angelina inhosi punaisia hiuksiaan ja piti itseään rumana niiden tähden. Erään komean ja karismaattisen vieraan kehuttua niitä hän sai kuitenkin itseluottamusta leikata paksut otsahiuksensa kasvojaan peittämästä ja pukeutua rohkean punaiseen. Hän rakastui kyseiseen vieraaseen ja alkoi pitää punaisesta väristä, joka tämän mukaan sopi hänelle upeasti. Vaikka tuo mies, Phantomhiven jaarli (menikö arvonimi nyt oikein?), sittemmin menikin naimisiin Angelinan sisaren kanssa, nuoren punapään viehtymys punaiseen sekä hänen luottamuksensa omaan ulkonäköönsä säilyivät. Myöhemmin hän sai seurapiireissä lempinimen Madam Red tavaramerkkipunaisensa mukaan. Hänen viha-rakkaus-suhteensa punaiseen väriin kulkee koko ajan keskeisenä elementtinä hänen tarinassaan, jonka kliimaksissakin väri nostetaan aivan erityisen kauniisti esille.
Väri jota vihasin ja väri jota rakastin.
Madam Red nähdään useissa yhdenmukaista, varsin tulista tyyliä edustavissa asukokonaisuuksissa. Niille on tietoisen yksipuolisen väriskaalan lisäksi yhteistä myös ehdottoman henkeäsalpaava ja ryhdikäs tyyli. Kaikki, mitä hänellä on päällään pukee häntä aukottomasti aina hänen hiusmallistaan lähtien.
Yksi hahmon iskevimmistä piirteistä on jännittävästi molemmilta puolilta vinoon leikattu otsatukka. Yhdessä vahvan meikin, olemuksesta paistavan itsevarmuuden ja kasvoja kehystävien, edestä hieman pitemmäksi kuin takaa jätettyjen hiusten terävän leikkauksen kanssa otsatukka antaa hahmolle terävän pikemminkin kuin pehmeän sävyn. Monet sattumat Madam Redin elämän varrella ovatkin tehneet hänestä jossain määrin katkeraksi jääneen ja kovan ihmisen. Punainen ilmentää oivallisesti hänen kariutuneiden intohimojen täyttämää elämäänsä. Silti hänen suhteensa sisarenpoikaansa sekä hänen kasvoiltaan ajoittain paistavat tuskan, hellyyden ja huolen ilmeet tuovat häneen lämpimän säväyksen. Se tekee hänestä sympaattisen hahmon laimentamatta hänen sisäisestä karismastaan ja ulkoisesta tyylikkyydestään huokuvaa voimaa.
Sisarenpoika tuo herkkyyttä väkevän punaisen keskelläkin. Ja muistin kai mainita, että Madam Red on… noh, aika kuuma pakkaus.
Tuleeko mieleen ketään toista hahmoa, jonka design nojaa hyvin vahvasti yhteen voimakkaaseen väriin?
Yksi vastaus aiheeseen “Joulukalenteri 2011: 2. päivä – intohimon liekit”
[…] animeversionkin saaneen Sirkus-tarinakaaren päättymisestä lähtien (esim. täällä, täällä, täällä ja täällä). Sarjan lukeminen on ollut jatkuvasti niin vahva kokemus minulle, että olen kokenut […]