Kategoriat
Hahmot Joulukalenteri Manga

Joulukalenteri 2010 – 11. päivä

Tervetuloa Missing Linkin järjestysnumeroltaan toiseen joulukalenteriin! Ensimmäinen löytyy sivupalkista ja lisää infoa täältä.

Tällä kertaa koko joulu menee ihmissuhdesotkujen selvittelyksi, kun sihtaan katseeni joukkoon loisteliaita hahmopareja, ja raapustan ajatuksiani näiden hahmojen välisistä dynamiikoista. Vastauksia haetaan muun muassa kysymyksiin siitä, mikä tekee kahdesta yksittäisestä hahmosta kiinnostavan parin, millaiset asiat saavat parin jäämään mieleen ja millaisia parisuhteita Arana tykkää kytätä viihteessään.

Yleisötehtävä: Oletko joskus törmännyt Päivän Paria epäilyttävästi muistuttavaan toiseen pariskuntaan? Ilmianna heidät!

Koumyou Sanzo ja Ukoku Sanzo

KoumyouUkoku1

Parisuhdeluokitus: Ystävät, vihamiehet, liikekumppanit, kilpailijat
Mistä he ovat: Saiyuki & Saiyuki Reload; Neljä jätkää lähtevät matkaamaan länteen palauttaakseen rauhan ihmisten ja youkaiden välille Kazuya Minekuran Journey to the West –kiinalaiseepoksen raflaavassa uusversioinnissa.
Keitä he ovat: Kaksi voimakasta sanzo-pappia; yhden päähenkilönelikon jäsenen opettaja/isähahmo ja tämän superälykäs, mutta mustasieluinen nuorempi kollega

Koumyoun ja Ukokun suhteesta tekee mielenkiintoisen ensisijaisesti se, että heidän kanssakäymistään on niin vaikea tulkita. He eivät oikein tahdo sopia mihinkään parisuhdeluokistani. Ystäviksi heidän välinsä ovat liian kylmät mutta vihamiehiksi he tulevat liian hyvin toimeen keskenään. Tulkintaa ei toki auta se, että Koumyou on Saiyukin alkaessa jo kuollut, joten koko suhde jää takaumien varaan.

Kumpikin miehistä suorastaan säteilee raakaa karismaa, ja he heijastavat toisiaan toistensa vastapooleina – Koumyou kuuna ja Ukoku yön pimeytenä. Vaikka herrojen kanssakäyminen on hyvin rajoitettua sarjan sivuilla, sen merkittävyyttä Saiyukin kokonaisuudelle ei pidä vähätellä, sillä Reloadin Burial-takaumatarinakaari antaa ymmärtää, että koko Saiyuki perustuu suureksi osaksi näiden kahden väliselle vedonlyönnille siitä, kumpi nielaisee kumman ensin. Samalla tavoin kuin Carlin ja Ellien suhde, tämäkin saa vähän varsinaista ruututilaa, mutta vaikuttaa koko sarjan taustalla.

Vaikka Ukoku on lamaannuttava pimeys Koumyoun autuasta valoa vasten, nämä kaksi tosiaan vaikuttavat olleen varsin ystävällisissä väleissä. He käyttäytyvät toistensa seurassa rehellisesti, mutta kohteliaasti. He laskevat leikkiä, piikittelevät toisiaan puolitosissaan, juttelevat smalltalkia ja painavampia asioita ja näyttävät kaiken kaikkiaan viihtyvän kimpassa varsin hyvin. Silti Koumyou ymmärtää Ukokun olevan uhka kaikelle hänen edustamalleen, ja Ukoku on vastaavasti hyvin tietoinen vanhemman papin epähyväksyvästä asenteesta.

KoumyouUkoku2

Jätkät chillaa.

Heidän tavatessaan ensimmäisen kerran nuori Ukoku (silloinen Ken’yuu) on lähtenyt havittelemaan harvalle suotavaa sanzon titteliä ihan vain saadakseen jotain haastetta elämäänsä onnistuttuaan helposti kaikessa muussa, mitä on kokeillut. Hänelle elämä ei tunnu miltään ilman jatkuvaa reunalla tasapainottelua; syö tai tule syödyksi. Koumyoussa hän näkee jonkun, joka oikeasti voisi kyetä pistämään hänelle kampoihin, eli jonkun jota hän voi kunnioittaa.

Koumyou puolestaan huomioi, että nuori Ukoku muistuttaa poikkeuksellisten kykyjensä ja karismansa puolesta hänen pientä suojattiaan, Saiyukin tulevaa johtohahmoa. Lisäksi Koumyoun nuoruudesta kertova Saiyuki Ibun voisi antaa viitteitä siitä, että hän näkee Ukokun myös heijastavan joitain puolia itsessään. Hän myös tulkitsee kuolevan ystävänsä, jonka seuraaja Ukokusta tulee sanzona, jättäneen Ukokun hänen vastuulleen.

KoumyouUkoku3

Ei ihan kepoinen taakka.

Koumyou ja Ukoku ovat alusta lähtien vaikuttuneita toisistaan, ja kokevat poikkeuksellisina yksilöinä toisensa tietyllä tavalla hengenheimolaisiksi, vaikka he edustavatkin täysin eri ideologioita. Heidän vedonlyöntinsä suuri rooli tekee heistä myös jonkinmoisia liikekumppaneita, jotka kilpailevat keskenään täydessä yhteisymmärryksessä. Heidän suhdettaan on vaikea pukea sanoiksi ja arvioida varsinkin, kun Minekuralla on takuulla heidän suhteensa Saiyukin maailman avainhahmoina vielä jokunen ässä hihassaan.

2 vastausta aiheeseen “Joulukalenteri 2010 – 11. päivä”

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3
SQUEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEL

Köhköh… Muistuttaisin, että sanoit, että randomit sydämiä sisältävät kommentit ovat hyväksyttäviä, jos oma lempipariskunta tulee vastaan… ^^'

Koumyou ja Ukoku ovat kieltämättä aivan upean monimutkainen pari. Ja yleensä sivulle ilmestyy siteeraamisen arvoista dialogia, kun molemmat herrat ovat samassa kohtauksessa. Mangassahan tuo heidän vedonlyöntinsä oli aivan kultaa.

Anteeksi epäkoherenttius, mutta Koumyou ja Ukoku~!

Koumyou ja Ukoku SQUEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEL!

Vedonlyönti on minusta tuossa Burial-OVAssakin toteutettu varsin kivasti, johtuisiko siitä, että menevät ruutu ruudulta ja repliikki repliikiltä yhteen. Harvinaisen intensiivinen kohtaus joka tapauksessa.

Mutjoo, ne on vaan niin… <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *