Kategoriat
Hahmot Joulukalenteri Länsiviihde

Joulukalenteri 2010 – 18. päivä

Tervetuloa Missing Linkin järjestysnumeroltaan toiseen joulukalenteriin! Ensimmäinen löytyy sivupalkista ja lisää infoa täältä.

Tällä kertaa koko joulu menee ihmissuhdesotkujen selvittelyksi, kun sihtaan katseeni joukkoon loisteliaita hahmopareja, ja raapustan ajatuksiani näiden hahmojen välisistä dynamiikoista. Vastauksia haetaan muun muassa kysymyksiin siitä, mikä tekee kahdesta yksittäisestä hahmosta kiinnostavan parin, millaiset asiat saavat parin jäämään mieleen ja millaisia parisuhteita Arana tykkää kytätä viihteessään.

Yleisötehtävä: Oletko joskus törmännyt Päivän Paria epäilyttävästi muistuttavaan toiseen pariskuntaan? Ilmianna heidät!

Tänään Arana on Pariisissa. :D

Angel(us) ja Spike

Parisuhdeluokitus: Ystävät, vihamiehet, kilpailijat, liikekumppanit
Mistä he ovat: Buffy the Vampire Slayer ja Angel; Pieni blondi nistii ihmisiä uhkaavia vampyyreitä supervoimillaan ja spin-off-sarjassa sielunsa takaisin saanut vampyyri pyrkii hyvittämään pahat tekonsa auttamalla hädänalaisia yliluonnollisen etsivätoimistonsa kanssa.
Keitä he ovat: Sielukas old-school-verenimijä, joka aikoinaan tunnettiin eräänä lajinsa raaimmista edustajista ja hänen jengissään pahoina aikoina liikkunut ajan tasalla pitäytyvä sarkastinen vetyperoksidiblondivampyyri.

Jos tykkään Hollandista ja Talhosta parina siksi, että heillä on niin kypsä ja aikuinen suhde, niin näiden kahden välinen kanssakäyminen iskee siksi, että heidän välejään sävyttää vahvasti korostunut lapsellisuus. He ovat koko ajan kuvainnollisesti tallomassa toistensa varpaille ja tönimässä ja lällättelemässä kuin pahaiset kakarat. Pahis-aikoinaan Angel, eli tuolloinen Angelus, oli olevinaan kaveria ja mentoria (ja tietyllä tapaa sitä olikin), mutta pyrki aivan tahallaan loukkaamaan nuoremman romantikkorämäpääkollegansa tunteita, ihan vain koska tällä selvästi oli sellaisia. Spike taas nokittelee bossivampyyrille kuin viimeistä päivää.

Ja jos he olivat naurettavan lapsellisia pahisaikoinaan, niin muutaman Heel Face Turnin jälkeen naljailu käy vielä pahemmaksi. Tässä vaiheessa sielunsa ansiosta synkistelyyn taipuvainen Angel on ehkä kypsynyt sen verran, ettei itse haasta riitaa aivan niin paljon, mutta Spike pyrkii kaikessa mahdollisessa ärsyttämään häntä, eikä Angelin saavutettu synkistelykypsyysaste riitä estämään hänen jatkuvaa provosoitumistaan.

Nokkimisjärjestys on selvä, kun Angel on synnynnäinen bossimies ja Spike uhittelustaan huolimatta yleensä väistyvämpi persoona, vaikka pääseekin välillä alfailemaan. Erimielisyyksistään huolimatta vampyyrit kuitenkin löytävät toisistaan yllättävää tukea ja ymmärrystä silloin, kun sitä ei muulta maailmalta tipu.

Kun Buffylla ja Faithillä kummallakin on tukenaan vanhempi mies, on varsin sopivaa, että niin Angelillä kuin Spikellakin on molemmilla taustallaan merkittävä nainen, joka aikoinaan poimi hauskan saaliin matkaan ja teki tästä vampyyriseuralaisen itselleen. Darla ja Angelus nauttivat toisistaan suuresti ja selvästi välittävätkin toisistaan omalla tavallaan, mutta kumpikaan ei epäröi parin yhteisiä hetkiä kertaavissa takaumissa hetkeäkään, jos toisen myyminen viholliselle merkitsee oman nahan pelastamista. Drusillan ja Spiken rakkaus taas on varsinkin Spiken puolelta omistautuneempaa. Ilahduttavaa nelikossa on, että vaikka päällisin puolin miehet ovat olevinaan korskiaa koirasta, vampyyrineidit menevät ja tulevat miten huvittaa ilman pienintäkään aikomusta mukautua testosteronitehtaiden toiveisiin; naiset tosiasiallisesti hallitsevat mieskumppaneitaan.

Hienostunut vanhempi pariskunta ja räväkämpi uusi sukupolvi.

Niinjoo ja James Marstersin poskipäät uh aah sulan.

3 vastausta aiheeseen “Joulukalenteri 2010 – 18. päivä”

ASDSHJGAÖSOFDLJKKLSDASHJ Angel & Spike <3

Ahem. Siis tuota. Myönnän, että kyseiset herrat ovat hyvin suuresti syy siihen, että olen katsonut Buffyn ja Angelin intohimoisesti loppuun saakka. Vaikka eihän ne huonoja ole muutenkaan, hyviä hahmoja on paljon, mutta Angel ja varsinkin Spike vaan on niin… HELL YEAH. Ja heidän keskinäinen dynamiikkansa on hyvin mielenkiintoinen, varsinkin yhteisen historian huomioonottaen. Mehukasta, mehukasta.

Ja James Marstersin poskipäät, kyllä.

Mmmmm, Buffy+Angel maratoonia aistittavissa heti Paluu tulevaisuuteen leffojen jälkeen. Mutta kyllä Faith ja Buffy kuitenkin peittoaa nämä herrat <3

Pelkästään Buffyn ja Angelin kutkuttavilla pareilla saisi kyllä täytettyä vähintään yhden joulukalenterin :D

Wolf: Angel ei saa Buffyn puolella oikein tilaa muuten kuin Angeluksen osalta ja Buffyn tylsänä love interestinä, mutta oman sarjansa myötä hänestä tulee ihan oikea ja hieno hahmo (ja David Boreanazin näyttelijänlahjat päästetään kunnolla kukkaan). Spike sen sijaan on aivan loistava alusta loppuun, itselleni ihan rakkaimpia hahmoja koskaan.

Ihanaa, että joku muukin samaistuu Marstersin poskipäiden kuolaukseeni, yleensä saan vain epäileviä katseita ihmisiltä. =D

Ilona: Itse maratoonailin Angelin tässä syksyn aikana, ja kyllä se viides kausi rokkaa juurikin tämän suhteen ansiosta (samaa ei valitettavasti voi sanoa naisista jääkaapeissa). Buffy ja Faith vievät potin kyllä omissakin kirjoissa.

Buffyverseparien karsiminen kahteen ei ollut ihan kova työ, koska nämä kaksi paria erottuivat joukosta kaikkein selkeimmin, mutta kyllä vähintäänkin Whedonverse-pareilla saisi kepeästi yhden joulukalenterin täytettyä, sen verran tiukkaa settiä sillä suunnalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *