Kategoriat
Hahmot Joulukalenteri Länsiviihde

Joulukalenteri 2010 – 2. päivä

Tervetuloa Missing Linkin järjestysnumeroltaan toiseen joulukalenteriin! Ensimmäinen löytyy sivupalkista ja lisää infoa täältä.

Tällä kertaa koko joulu menee ihmissuhdesotkujen selvittelyksi, kun sihtaan katseeni joukkoon loisteliaita hahmopareja, ja raapustan ajatuksiani näiden hahmojen välisistä dynamiikoista. Vastauksia haetaan muun muassa kysymyksiin siitä, mikä tekee kahdesta yksittäisestä hahmosta kiinnostavan parin, millaiset asiat saavat parin jäämään mieleen ja millaisia parisuhteita Arana tykkää kytätä viihteessään.

Yleisötehtävä: Oletko joskus törmännyt Päivän Paria epäilyttävästi muistuttavaan toiseen pariskuntaan? Ilmianna heidät!

Bennett Halverson ja Topher Brink

Parisuhdeluokitus: romanssi, kilpailijat
Mistä he ovat: Dollhouse; Joss Whedonin uusimmassa tv-sarjassa salaperäinen yritys pyyhkii työllistämiensä nuorten muistot ja persoonallisuuden pois ja asentaa tilalle uuden, kulloisenkin asiakkaan tarpeita vastaavan identiteetin kera toivottujen taitojen ja ominaisuuksien.
Keitä he ovat: Kahden kilpailevan Dollhouse-toimipisteen superälykkäät persoonallisuuksien rakentamisesta vastaavat neuroteknikot

Dollhousesta löytyy harmittavan vähän oikeasti onnistunutta materiaalia, ja kokonaisuudessaan kyseessä on Whedonin tähänastisen uran suurin fail, mutta yksi niistä sarjan kirkkaammista spoteista kohdistuu ehdottomasti tähän herttaisen nyrjähtäneeseen nörttipariskuntaan. Kun katkera, vihainen ja hieman vinksahtanut supernero ja sosiaalisesti kömpelö, moraalisesti kyseenalainen, mutta lupsakka supernero tapaavat ensimmäisen kerran, ei luvassa suinkaan ole tummasävyistä tahtojen taistoa, vaan hassunsöpöä ja vähän epämukavaa nörttiflirttiä.

Topher: [D.C.’s Dollhouse]’s different. Yeah. Than L.A… uh…
Bennett: Well, I suppose it would be. You probably have palm trees and tans.
Topher: We’re four stories underground. Not a lot of photosynthesis.
Bennett: No. No, you’re very pale. White. Pinkish-white. I mean… your skin… Your skin is like a pig.
Topher: … … [I’m looking for] Bennet Halv…
Bennett: Because it’s pink. People assume that pigs are bad, but I… I love them. I like them.
Topher: I hear they make good pets.

AWKWARD.

Bennett ja Topher ovat yksinkertaisesti yksi söppöisimmistä telkkaripikseleissä koskaan loikkineista pariskunnista. Tällä meriitillä yksinään ei ehkä vielä päästä joulukalenteriin, mutta onneksi he muodostavat samalla myös yhden vinoimmista vastaan tulleista romanttisista paritapauksista, kiitos kyyhkyläisten omituisten ja lievästi pakkomielteisten persoonallisuuksien. Molemmat ovat erittäin harmaita hahmoja, joista on vähän vaikea sanoa, pelaavatko he enemmän vai vähemmän hyvien puolella.

Todella kiinnostavaksi heidän välisen dynamiikkansa tekee se, että flirttailun ja toistensa skillzien ihailun ohella Bennett ja Topher koko ajan juonivat toistensa pään menoksi. Kummankin onnistumisprosentti on jopa samaa luokkaa, eikä kumpikaan siten jää altavastaajaksi suhteessa toiseen. Siitä huolimatta, että he ovat toisiinsa aivan järjettömän ihastuneita, he pystyvät pitämään päänsä kylminä vailla omantunnon tuskia, kun toista on manipuloitava kotijoukkueen intressien niin vaatiessa. On virkistävää, miten nämä kaksi todella pitävät toisistaan, mutta eivät anna mainitun tosiasian sumentaa keskittymistään monesti ristiin meneviin tavoitteisiinsa. Nämä kaksi jopa ymmärtävät, ettei toisen juonitteluja tule ottaa turhan henkilökohtaisesti, koska he tietävät, etteivät heidän tavoitteensa kilpailevien talojen edustajina ole samat, eikä niiden tarvitsekaan olla. Kerrankin ihmisiä, jotka ovat tarpeeksi fiksuja olemaan jäämättä täysin tunteidensa vietäviksi!

Tämä pari ei saa kauheasti ruutuaikaa, mutta kaikki heidän yhteiset hetkensä lukeutuvat sarjan parhaimpiin kohtauksiin. Harvinainen ja viihdyttävä kompromissi tunnekylmän tavoitekeskisen manipuloimisen ja ihkusqueesuloisen romanssin väliltä.

”Sun aivot on paljon hienommat ku mun aivot…”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *