Kategoriat
Anime Hahmot Joulukalenteri

Joulukalenteri 2010 – 13. päivä

Tervetuloa Missing Linkin järjestysnumeroltaan toiseen joulukalenteriin! Ensimmäinen löytyy sivupalkista ja lisää infoa täältä.

Tällä kertaa koko joulu menee ihmissuhdesotkujen selvittelyksi, kun sihtaan katseeni joukkoon loisteliaita hahmopareja, ja raapustan ajatuksiani näiden hahmojen välisistä dynamiikoista. Vastauksia haetaan muun muassa kysymyksiin siitä, mikä tekee kahdesta yksittäisestä hahmosta kiinnostavan parin, millaiset asiat saavat parin jäämään mieleen ja millaisia parisuhteita Arana tykkää kytätä viihteessään.

Yleisötehtävä: Oletko joskus törmännyt Päivän Paria epäilyttävästi muistuttavaan toiseen pariskuntaan? Ilmianna heidät!

Juri Arisugawa ja Shiori Takatsuki

Parisuhdeluokitus: ystävät, vihamiehet, romanssi, ???
Mistä he ovat: Revolutionary Girl Utena; prinssiksi haluava koulutyttö onnistuu sotkeutumaan oppilaskunnan hallituksen salaisiin kaksintaisteluihin, joiden voittaja saa salaperäisen morsiamen ja mystisen voiman tuoda maailmaan vallankumous.
Keitä he ovat: Kaksintaisteluihin osallistuva kaikkien pelkäämä hyinen ja tyylikäs hallituksen jäsen ja tämän entinen ystävä.

Kyseessä on lähtökohdiltaan varsin tuttu asetelma – kaksi ystävystä, joista toinen on vahva, taitava ja huomiota herättävä ja toinen vetäytyvämpi, huomaamattomampi ja sisimmässään syvästi kateellinen toisen menestyksestä. Tämä kuvio on kuitenkin sarjassa tapahtunut jo menneisyydessä, ja heidän pinnan alla mädäntyvä ystävyytensä katkennut Shiorin lähdettyä kampukselta hurmattuaan mukaansa pojan, josta oli luullut Jurin pitävän.

He doesn’t say it, but he seems to be thinking of you the most, Juri-san. But I couldn’t help but steal him from you. Even though I’m no match for you at anything.

Jos Shiorin alemmuuskompleksi kalvoi ystävyyssuhdetta sisältäpäin, niin tekivät myös Jurin tunteet, sillä hän ei suinkaan ollut rakastunut mainittuun poikaan, vaan Shioriin, jota kuvailee ”julman viattomaksi”, kun tyttö ei koskaan huomannut hänen tunteitaan. Tässä mielessä Juri on kuitenkin aivan yhtä julman viaton, kun ei itse ollut lainkaan tietoinen siitä, miten heidän ystävyytensä vahingoitti Shioria. Juri on jäänyt katkeraksi Shiorin tempusta, mutta hänen tunteensa eivät ole hälvenneet, eikä Shiorikaan kouluun palatessaan ole vieläkään päässyt yli kateudestaan Juria kohtaan. Hän yrittää kuitenkin palattuaan hieroa ystävyyttä, todennäköisesti oman epävarmuutensa tuloksena. Kaikki kuitenkin muuttuu hänen saadessaan käsiinsä Jurin aina kaulassaan pitämän riipuksen, jonka sisällä tämä säilyttää Shiorin kuvaa.

Juri-san was so kind to me. But I thought she was kind to me because she looked down on me, and that she had pity on me for being plain and useless. That’s pathetic! So I wanted to change my relationship with Juri-san. But what I did with him made me more miserable than before. I should have wanted it for myself! But now… Now I’m on equal terms with her. No, I’ve won! I always had a place in Juri-san’s heart. I’m the winner! What shall I do? I’m so delighted to know my friend’s secret I almost can’t bear it! She suffered alone, looking at my picture in secret… That was Juri-san? Poor thing!

No good! It’s still no good! How could you look at me like that?! Why did it all turn out this way?

Shiori ja Juri eivät ole ollenkaan nätti pari, kuten Shiorin monologi demonstroi. Inho Jurin todellisten tunteiden selville saamisesta ja riemu siitä, että hänellä onkin koko ajan ollut yliote tähän repivät häntä kahtia. Juri on jäänyt yksipuolisen rakkautensa vangiksi, mutta Shiori suhtautuu tähän vähintään yhtä pakkomielteisesti. Hän kokee heidän suhteensa kilpailuna, jossa hänen täytyy päihittää Juri, näyttää olevansa parempi edes jossain. Tämä alemmuuskompleksista kumpuava obsessio lamaannuttaa Shiorin emotionaalisesti ja estää häntä pääsemässä eteenpäin elämässään. Toisaalta Jurin toivottomalla rakkaudella Shioriin on sama vaikutus. Hän ei pääse eroon riipuksestaan, vaan se kahlitsee hänet paikalleen. Näiden kahden peitellyt tunteet ovat päässeet tislautumaan silkaksi myrkyksi. Kuitenkin yhteys heidän välillään on niin voimakas, etteivät he pääse siitä irti. Tämä kamppailu on samalla kertaa sekä ahdistavaa että mielenkiintoista seurattavaa kompleksisuutensa ansiosta.

Sarjan lopussa heidän suhteensa näyttää olevan kehittymässä kohti terveempää suuntaa, kun Shiori on liittynyt Jurin johtamaan miekkailukerhoon ja pyrkii Jurin tasolle tällä kertaa rehellisin keinoin. Hän ei näytä enää yhtä vihaiselta, joten voisi olettaa uuden lähestymistavan nostavan hänen itsekunnioitustaan, kun kaikki mitä hän on tähän mennessä tehnyt on vain saanut hänet entistä onnettomammaksi. Vastaavasti Juri vaikuttaa pääsevän hiljalleen irti omasta pakkomielteestään. Kummatkin näyttävät merkkejä noidankehästä irti pääsemisestä.

4 vastausta aiheeseen “Joulukalenteri 2010 – 13. päivä”

Äsätähähähgrrr EN ENÄÄ IKINÄ AVAA TÄMÄN KALENTERIN LUUKKUJA TÖISSÄ! …. tai opettelen olemaan hihkumatta.

Helpotit kyllä miun ja Voronan elämää just melkoisesti, meidän ei tartte Juri ja Shiori -pukujen kanssa selittää enää mitään, linkataan vaan tänne. Aivan upea teksti ihanasta parista, jälleen kerran <3

Kun katsoin Utenaa ja olin hienovaraisen pihalla heti alusta asti, totesin päättäväisesti kahdeksannen jakson nähtyäni: ”hyvä sarja! 8D” Jakson rakenne teki minuun vaikutuksen, koska se onnistui huijaamaan minua niin täydellisesti kunnes lopussa kaikki merkit paljastuivatkin osoittamaan ihan muuta. Hetki, kun koulukuvasta irti leikattu Shiori löytyikin takkatuhkan sijaan Jurin kallisarvoisesta riipuksesta… wau! Jurin ja Shiorin vääristynyt ja kipeä ystävyys oli mielestäni sarjan parhaita sivujuonia.

Ilona: Oo, maltan tuskin odottaa että pääsen stalkkaamaan teitä kahta Desussa! <3<3<3<3

Myy: Se jakso (on muuten seitsemäs eikä kahdeksas) sai minutkin ihastumaan sarjaan! Sitä ennen olin silleen jaa ihan kiva kait, mutta hämäävä rakenne iski täälläkin tosi lujaa. En olisi ilman sitä varmaan koskaan jatkanut sarjan ostamista, kun muuten alku ei niin napannut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *